Als je domeinnaam nu bij een andere partij staat, dan is het mogelijk deze naar ons toe te verhuizen. Een verhuizing is niet moeilijk, maar vereist wel een goede voorbereiding. Normaliter lukt een verhuizing ook zonder downtime.
Zorg er voor dat je ruim voor de verloopdatum van je domeinnaam (minimaal drie weken) de verhuizing in gang zet. Zo voorkom je vervelende problemen, zoals downtime of het ongewenst in quarantaine belanden van je domeinnaam.
Graag hulp bij je verhuizing?
We bieden een verhuisservice, waarbij een expert jouw complete verhuizing naar Antagonist regelt. Dat scheelt je veel werk en je weet zeker dat het goed gebeurt.
Verhuisservice vrijblijvend aanvragen →1. Controleer de houdergegevens
Controleer of de houdergegevens van jouw domeinnaam bij de huidige partij volledig up-to-date zijn. Het verschilt per domeinnaam waar je de huidige houdergegevens kunt opvragen, zie deze pagina voor een overzicht.
Merk op dat voor domeinnamen met een internationale extensie, zoals .com of .net, de administratieve contactpersoon van de domeinnaam per e-mail bereikbaar moet zijn. Als de houdergegevens niet meer up-to-date zijn, dan moet je bij je huidige provider een verzoek tot wijziging van de gegevens indienen.
60 dagen-lock
Voor domeinnamen met een internationale extensies is het niet mogelijk om ze (direct) te verhuizen, als ze in de afgelopen 60 dagen zijn geregistreerd. Het betreft een zogeheten 60 dagen-lock. Je kunt dan pas het domein verhuizen, als deze periode is verstreken. In de tussentijd kun je het domein wel alvast technisch laten verwijzen naar een website op het pakket bij ons, bijvoorbeeld met een DNS- of nameserverwijziging.
Wachtperiode
Verhuis je een domein met een internationale extensie (zoals .com), dan wordt er een wachtperiode van vijf dagen opgelegd door de uitgevende instantie (ICANN). Is de wachtperiode verstreken, dan wordt het domein verhuisd.
Het duurt dan doorgaans enkele uren, voordat internetproviders de wijziging oppakken. Is de verhuizing van het domein voltooid, dan verloopt zowel het technische als administratieve gedeelte voor dat domein via je Resellerpakket bij ons.
Wil je niet vijf dagen wachten, dan kun je bij je huidige provider verzoeken of ze versneld toestemming willen geven. Een alternatief is om alvast bij je huidige partij de nameservers naar de onze te wijzigen of daar de DNS-records aan te passen.
2. Vraag de verhuiscode van je domeinnaam op
Voor alle soorten domeinnamen moet je bij je huidige provider een verhuiscode opvragen. Dit is een soort PIN-code die je nodig hebt om te bewijzen dat je de eigenaar bent van de domeinnaam. Hoe je deze precies op kunt vragen, is afhankelijk van de huidige provider en kun je het beste daar informeren. Aan het einde van stap 4 kun je deze invullen.
3. Opzeggen bij je huidige provider
Zeg de domeinnaam (en eventueel ook het hostingpakket) op per einde contractsdatum. Dat voorkomt de verrassing van een ongewenste verlenging bij de andere partij. Meestal versnelt een opzegging het verhuisproces, omdat ze dan op de hoogte zijn van de verhuizing. Houd echter wel rekening met eventuele opzegtermijnen bij de huidige provider.
Je loopt dan het risico dat je het domein verliest of dat deze in een (dure) quarantaine terechtkomt.
4. Plaats de bestelling
Je kunt nu gaan verhuizen. Vul je domeinnaam in op onze website. Als het goed is, dan heeft je domeinnaam de status 'verhuisbaar'. De verhuiscode hoef je niet in te vullen tijdens het bestelproces. Na het voltooien van de bestelling ontvang je automatisch een e-mail, waarin om de verhuiscode wordt gevraagd.
Vul tijdens het bestelproces een e-mailadres in dat niet op de te verhuizen domeinnaam is gebaseerd. Zo kunnen we je tijdens de verhuizing ook bereiken.
5. Verhuis je website en e-mail
Nu je bestelling is geplaatst, is het tijd om je website en e-mail over te zetten naar je nieuwe webhostingpakket. Volg voor het verhuizen van je website dit stappenplan en voor het verhuizen van e-mail deze instructies.